Το Πήλιο είναι ο ιδανικός τόπος για πεζοπορία. Το μεγάλο δίκτυο μονοπατιών και καλντεριμιών σε συνδυασμό με την έντονη βλάστηση δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για αυτή την δραστηριότητα. Υπάρχουν επιλογές διαφορετικής δυσκολίας, είτε μεταξύ των οικισμών και των χωριών, είτε με κατεύθυνση το βουνό ή την θάλασσα. Οδηγοί βουνού με τις απαραίτητες γνώσεις κάνουν αυτές τις περιηγήσεις.

Διασχίζοντας τα γαλαζοπράσινα νερά της ακτογραμμής του Ανατολικού Πηλίου, ανακαλύψτε μια άλλη οπτική του βουνού και της θάλασσας. Εξερευνήστε όμορφα δυσπρόσιτα σημεία και σπηλιές… Υπάρχει επιλογή για μικρότερες ή μεγαλύτερες διαδρομές σε διάφορες κατευθύνσεις. Το καγιάκ θαλάσσης δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία.

Το Πήλιο προσφέρεται για ορεινή ποδηλασία, σχεδόν σε όλες τις εποχές του χρόνου και ειδικότερα άνοιξη – καλοκαίρι – φθινόπωρο. Το ανάγλυφο της φύσης, προσφέρει μια πλειάδα μονοπατιών και δασικών δρόμων. Διαδρομές μέσα στο δάσος, με θέα προς τη θάλασσα, σε κάνουν να νιώσεις ψυχική ανάταση. Μία πολύ καλή αεροβική άσκηση κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.

Η Τοξοβολία είναι ένα συναρπαστικό άθλημα, το οποίο κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά, μπορούν να ασχοληθούν, τουλάχιστον σε επίπεδο αναψυχής. Η συγκίνηση που προσφέρει μια βολή με τόξο, ακόμα και αν αυτή δεν είναι εύστοχη, είναι τέτοια που το άθλημα δεν έχει χάσει τη γοητεία του. Οι στόχοι μπορεί να διαφέρουν σημαντικά τόσο σε μέγεθος όσο και σε απόσταση από τον τοξότη.

Αποδράστε από την καθημερινότητα, ελάτε κοντά στη φύση και διασχίστε γραφικά μονοπάτια πάνω στη ράχη ενός αλόγου. Πάντα με τη βοήθεια ειδικών, μπορείτε να κάνετε μία έως τρεις ώρες τουριστικής ιππασίας με την οικογένεια, τα παιδιά ή τους φίλους σας. Η πυκνή βλάστηση, τα απειράριθμα μονοπάτια ακόμα και οι παραλίες της περιοχής, δίνουν σήμερα στον αναβάτη μοναδικές δυνατότητες απολαυστικής ιππασίας.

Γνωρίστε τον γοητευτικό κόσμο του βυθού με μία συναρπαστική αλλά και ασφαλή διαδικασία, μέσω της κατάδυσης. Είναι μια εμπειρία που θα σας ενθουσιάσει και θα σας επιτρέψει να βρεθείτε σ’ έναν κόσμο γεμάτο χρώματα και μαγευτικές εικόνες. Ξεκινήστε με μία κατάδυση γνωριμίας σε απόλυτα ασφαλή συνθήκες και μετά συνεχίστε σε πιο προχωρημένα επίπεδα και εξελιχτείτε μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας.

Η κατάβαση φαραγγιών είναι η διάσχιση τους, ακολουθώντας την πορεία των υδάτων και προσπερνώντας κάθε εμπόδιο με τεχνικά μέσα. Συνδυάζει περπάτημα εκτός μονοπατιού ή μέσα στο νερό, βουτιές στο νερό, κολύμπι και κατάβαση με σχοινί σε καταρράκτες. Τα φαράγγια της Τσαγκαράδας είναι  του Μυλοποτάμου και της Φακίστρας. Έχουν πλούσια βλάστηση και καθένα από αυτά καταλήγει σε πολύ όμορφες παραλίες. Δεν χρειάζεται να έχετε  προηγούμενη εμπειρία, αρκεί μια στοιχειώδη φυσική κατάσταση και αγάπη για τη φύση και τον αθλητισμό.

Ο αναρριχητής εκμεταλλεύεται το ανάγλυφο που παρουσιάζει ο βράχος για να υπερισχύσει της βαρύτητας και ανέβει προς τα πάνω. Απαιτούνται ειδικές τεχνικές και κινήσεις, σωστή τοποθέτηση του σώματος και πνευματική ηρεμία. Η τεχνογνωσία και ο κατάλληλος εξοπλισμός εγγυούνται την απόλυτη ασφάλειά σας. Στο Πήλιο υπάρχουν πεδία κατάλληλα για αυτή την δραστηριότητα.

Καταρρίχηση είναι η τεχνική κατάβασης από βράχο. Γίνεται με σχοινί και ένα επιπλέον εργαλείο το οχτάρι, με το οποίο στην ουσία ο καταρριχητής γλιστράει πάνω στο σχοινί έως ότου φθάσει στο έδαφος. Στην αναρριχητική ορολογία έχει επικρατήσει η ξενική λέξη rappel.

Η εναέρια διαδρομή γίνεται σε ένα συρματόσχοινο με ελαφρά κατηφορική κλήση. Το συρματόσχοινο ξεκινά από ένα στύλο και καταλήγει σε έναν άλλο, ο οποίος βρίσκεται σχεδόν στο ύψος του εδάφους. Όποιος επιθυμεί να κάνει αυτή την δραστηριότητα, πάντα με την βοήθεια των ειδικών, δένεται με μία τροχαλία στο συρματόσχοινο και μετά αφήνεται στην βαρύτητα. Στο τέλος επιβραδύνοντας, το συρματόσχοινο θα κάνει μια ελαφριά κοιλιά έτσι ώστε να σταματήσει ομαλά η τροχαλία. Η δραστηριότητα αυτή είναι γνωστή και σαν Flying fox.

Περισσότερες πληροφορίες: www.pelionexplorer.gr